Αγαπητοί φίλοι εκπαιδευτές ρομποτικής,

Σε συνεργασία με το WRO Hellas (https://wrohellas.gr/ ) , ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (www.ccs.org.cy ) έχει αναλάβει και τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής Κύπρου (World Robotics Olympiad Cyprus – www.wrocyprus.org ) που θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο Cultural Center του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της Κύπρου οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν με ομάδες των 2-3 ατόμων και ενός προπονητή.

Το φετεινό θέμα της διοργάνωσης είναι Smart Cities” (Έξυπνες Πόλεις”) και η νικήτρια ομάδα της κάθε κατηγορίας θα έχει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής που θα διεξαχθεί στο Guyor της Ουγγαρίας κατά την περίοδο 8 – 10 Νοεμβρίου 2019, σύμφωνα με τα κριτήρια που ισχύουν διεθνώς.

Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης μπορείτε να δείτε πλήρεις λεπτομέρειες για τους κανονισμούς όλων των κατηγοριών και περιλαμβάνουν τις ηλικίες των διαγωνιζομένων, τον εξοπλισμό και το λογισμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, τις πίστες και τα κριτήρια αξιολόγησης. Τονίζεται ότι η συμμετοχή στη διοργάνωση είναι δωρεάν.

Εγγραφές για συμμετοχή στη διοργάνωση γίνονται στη διεύθυνση εδώ  και η προθεσμία λήγει την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019.

Σημειώνουμε ότι οι συντονιστές  της κάθε κατηγορίας διαγωνισμού είναι εκπρόσωποι των ιδιωτικών πανεπιστημίου της Κύπρου (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (Λευκωσία), Frederick University (Λεμεσός), UCLAN (Λάρνακα), Νεάπολις (Πάφος)) και διαθέτουν στους χώρους των ιδρυμάτων τους δοκιμαστικές πίστες (για όλες τις κατηγορίες του διαγωνισμού) τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για σκοπούς προπόνησης και προετοιμασίας.

Προσβλέπουμε στη θετική σας ανταπόκριση και είμαστε στη διάθεση σας για κάθε βοήθεια και πληροφορία που θα διευκολύνει τη συμμετοχή σας και σε αυτή τη μεγάλη γιορτή ρομποτικής στην Κύπρο.

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση.