Πριν τον διαγωνισμό

Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φέρουν το δικό τους υπολογιστή αν θέλουν να προγραμματίσουν το ρομπότ τους. Μπορούν να δοκιμάσουν το ρομπότ στις δοκιμαστικές πίστες πριν το αποσυναρμολογήσουν.

Αρχική συναρμολόγηση

Όλες οι ομάδες θα αρχίσουν τον διαγωνισμό με τα ρομπότ αποσυναρμολογημένα. Κανένα κομμάτι δεν μπορεί να είναι ενωμένο. Όταν οι διαιτητές περάσουν από τα τραπέζια όλων των διαγωνιζομένων και δώσουν την έγκριση τους τότε αρχίζει η συναρμολόγηση.

Δεν επιτρέπονται οδηγίες συναρμολόγησης. Άτομα της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής θα περνούν από τα τραπέζια και ομάδες οι οποίες έχουν οδηγίες ανοικτές στους υπολογιστές τους ή στα κινητά τους αποκλείονται από τον διαγωνισμό.

Απαγορεύεται η επικοινωνία με συμμετέχοντες από τους προπονητές και οποιονδήποτε άλλο θεατή. Οποιοδήποτε θέμα χρειάζεται την επικοινωνία με συμμετέχοντες τότε μπορεί να γίνει μόνο με την παρουσία ατόμου της οργανωτικής ή επιστημονικής επιτροπής.

1η / 2η / 3η προσπάθεια

Όταν ανακοινωθεί η πρώτη προσπάθεια τότε οι συμμετέχοντες βάζουν τα ρομπότ τους στην καραντίνα. Μόλις είναι όλα τα ρομπότ στην καραντίνα γίνεται η κλήρωση χρωμάτων.

Η κάθε ομάδα παίρνει το ρομπότ της από την καραντίνα και πηγαίνει στη σκηνή για να αγωνιστεί. Μόλις τελειώσει η προσπάθεια ο αρχηγός της ομάδας ελέγχει την βαθμολογία και υπογράφει το δελτίο βαθμολογίας. Μετά παίρνει το ρομπότ πίσω στην καραντίνα.